loader image

​ZERO WASTE, SUSTAINABLE, ETHICALLY MADE, PERSONALIZED PRODUCTS & WORKSHOPS

GREEN HYGIENE PRODUCTS, GREEN HOME PERSONAL CARE PRODUCTS

Faq

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές σας ερωτήσεις

Γιατί να επιλέξω υφασμάτινες σερβιέτες ELIS MADE IT;

Οι υφασμάτινες σερβιέτες και σερβιετάκια ELIS MADE IT:

 • Φτιάχνονται σε μια ποικιλία σχεδίων ώστε να καλύψουν τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε γυναίκας στην περίοδο/έμμηνο ρύση τους και στην καθημερινότητα τους.
 • Όλες οι πρώτες ύλες είναι από τοπικά καταστήματα ή/και ευρωπαϊκές βιοτεχνίες/καταστήματα.
 • Όλη η παραγωγή βασίζεται στις αρχές του Zero Waste για μηδενικά απόβλητα. Όλα τα υπολείμματα υφασμάτων χρησιμοποιούνται για άλλα προϊόντα, γέμισμα, κλπ.
 • Οι υφασμάτινες σερβιέτες χρησιμοποιούνται για την έμμηνο ρύση αλλά και για ακράτεια. Επικοινωνήστε μαζί μας για να φτιάξουμε την σερβιέτα όπως τη θέλετε!
 • Είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή καθώς οι σερβιέτες και τα σερβιετάκια ELIS MADE IT χρησιμοποιούνται για τουλάχιστον 3 χρόνια ή και περισσότερο.
 • Φτιάχνονται στην Ελλάδα
Πόσες υφασμάτινες σερβιέτες θα χρειαστώ;

Σερβιετάκια: Ανάλογα κάθε πότε αλλάζετε. Από 2-7 τεμάχια.

Σερβιέτες: Περίπου 6 το ελάχιστο. Ίσως και 3 αν πλένετε κάθε μέρα. 12 σερβιέτες διαφορετικών μεγεθών/απορροφητικότητας είναι ένας επαρκής αριθμός για πλύση κάθε 2η μέρα.

 • Ελαφριάς ροής: 3-6 ή 3x όσες χρησιμοποιείτε τις μέρες με ελαφριά ροή
 • Μέτριας ροής: 6-12 ή 4x όσες χρησιμοποιείτε τις μέρες με μέτρια ροή
 • Κανονικής ροής: 3-6 ή 4x όσες χρησιμοποιείτε τις μέρες με κανονική ροή
 • Νύχτας/Λοχείας: 1-3 ή 2x όσες νύχτες έχετε βαριά ροή.
 • Ακράτειας: 2χ όσες χρησιμοποιείτε καθημερινά.
Πώς φροντίζω τις υφασμάτινες σερβιέτες;

Αποθήκευση πριν την διαδικασία πλύσης. Επιλέξτε τον τρόπο που σας είναι πιο εύκολος.

 • Απευθείας σε μια wetbag ή άλλη αδιάβροχη τσάντα. Σε κάποιο δοχείο/καλάθι που παίρνει αέρα.
 • Ξέπλυμα με κρύο νερό, στράγγισμα στο χέρι,και άπλωμα στο μπάνιο.
 • Σε λεκάνη με κρύο νερό. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λίγο ξύδι. Αλλαγή του νερού κάθε 6-12 ώρες.

Πριν την πλύση

 • Τις ξεπλένετε με κρύο νερό
 • Τις τρίβετε με σαπούνι και κρύο νερό
 • Τις βάζετε απευθείας στο πλυντήριο.

Πλύση

 • Στο χέρι. Στην αρχή με κρύο νερό, έπειτα μπορείτε με ζεστό. Θέλει πολλά ξεβγάλματα και καλό στύψιμο.
 • Στο πλυντήριο. Αν έχετε επιλέξει ξέπλυμα/τρίψιμο πριν την πλύση, τότε μπορείτε να τις πλύνετε σε ένα απλό πρόγραμμα. Αν τις βάζετε απευθείας στο πλυντήριο, τότε προτείνεται πρόγραμμα με πρόπλυση.
 • ΟΧΙ μαλακτικό. Μειώνει την απορροφητικότητα.

Στέγνωμα

 • Τις απλώνετε στον ήλιο. Βοηθάει να φύγουν οι λεκέδες, αλλά υπάρχει περίπτωση να ξεθωριάζει λίγο το ύφασμα.
 • Σε στεγνωτήριο σε ελαφρύ πρόγραμμα. Αποφύγετε το στεγνωτήριο αν μπορείτε καθώς μειώνει την αντοχή της σερβιέτας.

Σίδερο

Δεν είναι απαραίτητο. Αν θέλετε, σιδερώνονται σε μέτρια θερμοκρασία στην επιφάνεια που είναι το βαμβακερό (επάνω πλευρά). Για καλύτερη φροντίδα σιδερώστε τες με ένα πανί και με προσοχή στα κουμπιά.

Υπάρχουν συγκεκριμένα πατρόν/σχέδια;

Τα πιο συχνά επιλεγμένα σχέδια τα βρίσκετε στα ετοιμοπαράδοτα καθώς και στην εξατομικευμένη παραγγελία για υφασμάτινες σερβιέτες.

Ανά περιόδους ανεβαίνουν και άλλα μοναδικά σχέδια σε περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Μπορώ να βρω τα προϊόντα ELIS MADE IT σε φυσικό κατάστημα;

Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα ELIS MADE IT στα συνεργαζόμενα καταστήματα που αναφέρονται εδώ.

Μπορώ να παραγγείλω κάτι εξατομικευμένο ή για κάποια ιδιαίτερη περίσταση;

Ναι! Δείτε εδώ, ή επικοινωνήστε μαζί μου ή συμπληρώστε το έγγραφο εδώ και θα επικοινωνήσω μαζί σας για να βρούμε το κατάλληλο είδος για την περίσταση.

Με ποιους τρόπους γίνεται η αποστολή των προϊόντων;

Για καλύτερη εξυπηρέτησή, αποστέλλουμε τις παραγγελίες σας με συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών (courier), γι’ αυτό είναι απαραίτητος ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου.

​Τα έτοιμα προϊόντα αποστέλλονται σε 3-4 ημέρες.

Τα εξατομικευμένα προϊόντα αποστέλλονται σε 10-15 μέρες.

Ο χρόνος παράδοσης για αποστολές εντός Ελλάδας κυμαίνεται από 3 έως 5 εργάσιμες ημέρες ενώ για αποστολές εξωτερικού εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 3 έως 7 εργάσιμες ημέρες και για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης από 7 έως 14 εργάσιμες ημέρες.

Κόστος αποστολής

Το κόστος αποστολής για παραγγελίες εντός Ελλάδας είναι €3.

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €50 για όποιον τρόπο πληρωμής και αν επιλέξετε!

Το κόστος αποστολής για παραγγελίες εκτός Ελλάδας δημιουργείται μετά από συνεννόηση με την εταιρία

Με ποιους τρόπους γίνεται η πληρωμή των προϊόντων;

Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από 3 τρόπους πληρωμής για την εξόφληση της παραγγελίας σας:

A. Πληρωμή με χρεωστική/πιστωτική κάρτα

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.elismadeit.gr, www.elismadeit.com, συνεργάζεται με την Τράπεζα Πειραιώς/Piraeus Bank για την υπηρεσία πληρωμής με χρεωστικές/ πιστωτικές κάρτες Η πληρωμή με πιστωτική κάρτα είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος πληρωμής για τους πελάτες μας. Η εταιρεία ELIS MADE IT δεν θα έχει ποτέ γνώση των πληροφοριών της κάρτας σας ή του λογαριασμού σας. Κατά την πληρωμή της παραγγελίας σας η ELIS MADE IT δεν έρχεται σε επαφή σε καμία περίπτωση με τα στοιχεία και δεδομένα της κάρτας σας. Αυτές οι πληροφορίες μεταφέρονται από εσάς με χρήση κρυπτογραφημένης σύνδεσης στην τράπεζα μέσω των συστημάτων ασφαλών συναλλαγών της τράπεζας. Στην περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα θα πρέπει να είστε παρών κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας έχοντας μαζί σας την πιστωτική σας κάρτα και την ταυτότητά σας. Σε αυτή την περίπτωση δεν επιτρέπεται η παραλαβή της παραγγελίας από τρίτο πρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και αν παραγγέλνετε για λογαριασμό εταιρίας. Σε αυτή την περίπτωση η κάρτα θα πρέπει να είναι εταιρική και το όνομα του παραλαβόντος να αναγράφεται στην κάρτα. Κατά την πραγματοποίηση μιας παραγγελίας, η συμφωνία αγοράς πραγματοποιείται αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά της πληρωμής σας.

B. Πληρωμή μέσω PayPal

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.elismadeit.gr, www.elismadeit.com, συνεργάζεται με τo PayPal. Η πληρωμή με PayPal είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος πληρωμής για τους πελάτες μας. Η εταιρεία ELIS MADE IT δεν θα έχει ποτέ γνώση των πληροφοριών του λογαριασμού σας. Για την πληρωμή της παραγγελίας, σας ανακατευθύνει στην ιστοσελίδα του PayPal χωρίς να έρχεται σε επαφή σε καμία περίπτωση με τα στοιχεία και δεδομένα λογαριασμού σας. Στην περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε μέσω PayPal θα πρέπει να είστε παρών κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας έχοντας μαζί σας την ταυτότητά σας. Σε αυτή την περίπτωση δεν επιτρέπεται η παραλαβή της παραγγελίας από τρίτο πρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και αν παραγγέλνετε για λογαριασμό εταιρίας. Κατά την πραγματοποίηση μιας παραγγελίας, η συμφωνία αγοράς πραγματοποιείται αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά της πληρωμής σας.

Γ. Πληρωμή μέσω Τραπεζικής Κατάθεσης

Μπορείτε να καταθέσετε σε τραπεζικό λογαριασμό, το συνολικό κόστος της παραγγελίας σας και να μας στείλετε με email το αποδεικτικό της κατάθεσης, για να προχωρήσουμε στην αποστολή της. Αν δεν αποσταλεί το αποδεικτικό κατάθεσης εντός 5 εργάσιμων ημερών, τότε η παραγγελία ακυρώνεται αυτόματα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
IBAN: GR36 0172 2560 0052 5610 2619 857
Γίνονται επιστροφές;

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε και να ζητήσετε την αντικατάσταση τους α) σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα της ELIS MADE IT σας παραδόθηκαν προϊόντα άλλα ή ουσιωδώς διαφορετικά από αυτά που παραγγείλατε β) σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε ελάττωμα στο προϊόν

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε και να ζητήσετε την αλλαγή τους με άλλο προϊόν ή προϊόντα μέχρι του ύψους του τιμήματος που έχετε καταβάλλει ή με πρόσθετο τίμημα αν επιθυμείτε, μέσα σε δεκαπέντε(15) ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε και να ζητήσετε την καταβολή του τιμήματος που μας καταβάλατε α) σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε ελάττωμα στο προϊόν (β) εντός 15 ημερών από την παράδοση του προϊόντος

Η ELIS MADE IT ευθύνεται για αποζημίωση σε περίπτωση ύπαρξης ελαττώματος μόνο αν αυτό έχει προκληθεί από υπαιτιότητα της, οπότε και δεν ευθύνεται για ελαφρά αμέλεια.

Επιπλέον, για όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει το προϊόν προς αντικατάσταση να συνοδεύεται απαραίτητα με την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς. Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις τα προς αντικατάσταση προϊόντα πρέπει να βρίσκονται στην κατάσταση που παραλήφθηκαν από τον πελάτη, πλήρη και χωρίς φθορές και η συσκευασία τους να είναι αυτή που κανονικά συνοδεύει το προϊόν και να είναι σε άριστη κατάσταση, μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ). Πριν από κάθε επιστροφή συνίσταται να προηγηθεί συνεννόηση με την ELIS MADE IT.

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή και αντικατάσταση είναι εφικτή υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

1. επικοινωνήσετε την ίδια μέρα ή την επομένη εργάσιμη ημέρα με την ELIS MADE IT για να δηλώσετε την πρόθεσή σας.

2. σε περίπτωση αλλαγής του προϊόντος εντός 30 ημερών με άλλο ή άλλα μέχρι του ύψους του τιμήματος ή με πρόσθετο τίμημα ή υπαναχώρησης εντός 14 ημερών σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.10 του ν.2251/1994, το προϊόν δεν πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί

3. το προϊόν συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που αποδεικνύουν την συναλλαγή (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ).

Έχεις ακόμη απορίες; Επικοινώνησε μαζί μου!

Ας μιλήσουμε

x

Κάνε εγγραφή

Σήμερα και μη χάσεις ούτε ένα ενημερωτικό ElisMadeIt email!

x
Elis Made It | Personalized, Zero Waste, Ethically Made, Ecofriendly Products & Workshops

Κάνε Εγγραφή στο Elis Made It Newsletter

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα και να έχεις 5% έκπτωση σε επόμενη αγορά!

Pin It on Pinterest

Share This