loader image

​ZERO WASTE, SUSTAINABLE, ETHICALLY MADE, PERSONALIZED PRODUCTS & WORKSHOPS

Τι σπόρους φυτεύετε;

"Να μην κρίνεις την κάθε μέρα από τη σοδειά που θερίζεις, αλλά από τους σπόρους που φυτεύεις" Robert Louis Stevenson Οι σπόροι είναι θεμέλιος λίθος της ζωής. Είναι ο τρόπος να αναπαράγεται η τροφή και για αυτό είναι εξαιρετικά πολύτιμοι. Η συλλογή, φύλαξη και διάθεση...

Τι βάζετε στα βάζα;

Το γυαλί είναι το αρχαιότερο από όλα τα υλικά, που ανακυκλώνουμε σήμερα. Η κατασκευή του ήταν γνωστή από τους αρχαίους χρόνους και πλέον το γυαλί μετρά περίπου 3.000 χρόνια ζωής. Τότε, όμως, το γυαλί θεωρούνται πολύτιμο υλικό και οι άνθρωποι ξαναχρησιμοποιούσαν τα...

Της ήρθε περίοδος! Και τώρα;
Ιούλ 1, 2020

Η αρχή της έμμηνου ρύσης για κάθε κορίτσι είναι πολύ σημαντική! Είναι η μετάβαση, η αλλαγή, η αρχή που από κορίτσι γινόμαστε γυναίκες.

Και ως κάθε αρχή είναι μια γιορτή! Είναι; Στο εργαστήρι “Έμμηνος Ρύση-Φύση-Εσύ” συχνά μοιράζονται οι γυναίκες μαζί μας την πρώτη φορά της περιόδου ως κάτι γεμάτο πίκρα, βία, πόνο, ντροπή. “Σφαλιάρα για να είναι γλυκός ο πόνος μετά” “Τσιμπιά για να μην πονάει” “Τώρα θα πρέπει πλέον να κρύβεσαι από όλους”

“Α, τώρα δεν θα μπορείς να κάνεις όσα ήθελες” Κάποιες φορές το θυμούνται πολύ αμυδρά, σαν κάτι που απλώς έγινε. Ενώ ελάχιστες φορές έχουν όμορφες αναμνήσεις από την πρώτη τους φορά!

Κι όμως, το να γιορτάσουμε μαζί με την κόρη μας την πρώτη της περίοδο είναι κάτι που θα καθορίζει στην σχέση της, όχι μόνο με την έμμηνο ρύση, αλλά και με την ίδια αποδοχή του εαυτού της. Θα την βοηθήσει να μάθει τον εαυτό της, και να τον αγαπήσει.

Για να το κάνουμε αυτό, χρειάζεται πρώτα εμείς να ενημερωθούμε για την περίοδο μας μέσα από την επιστήμη αλλά και από τις παραδόσεις, την λογοτεχνία, την τέχνη. Συζητήστε με τις κόρες σας για την φυσιολογία της περιόδου, για τις φυσικές επιλογές στην περίοδο της, για το πως θα φροντίσει την ίδια (σωματικά και συναισθηματικά), για την καταγραφή όλων αυτών, διαλέξετε μαζί σερβιέτες, οργανώστε την δική σας ξεχωριστή γιορτή!

Μερικές ιδέες για να γιορτάστε: – κάντε μια έξοδο μαζί για ρόφημα, φαγητό, κλπ – συμμετάσχετε μαζί στην αγαπημένη της δραστηριότητα – φτιάξτε κάτι μαζί που θα μείνει: μια ζωγραφιά, ένα έργο τέχνης, ένα στεφάνι από λουλούδια, κλπ – οργανώστε ένα οικογενειακό πάρτι σπίτι σας, με το αγαπημένο της φαγητό, την ταινία της, την μουσική της.

– διαλέξτε από πριν ένα δώρο που θα κρατήσει ως ενθύμιο

Ο,τι και να επιλέξετε να κάνετε, φροντίστε να έχει πολύ αγάπη, αποδοχή, ασφάλεια!

Για την κόρη σας, και την κόρη της κόρης σας και για όλα τα κορίτσια μας!

Ακολούθησε τη συζήτηση

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

x

Κάνε εγγραφή

Σήμερα και μη χάσεις ούτε ένα ενημερωτικό ElisMadeIt email!

x
Elis Made It | Personalized, Zero Waste, Ethically Made, Ecofriendly Products & Workshops

Κάνε Εγγραφή στο Elis Made It Newsletter

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα και να έχεις 5% έκπτωση σε επόμενη αγορά!

Pin It on Pinterest

Share This